Vietnam & Laos

Jaha då har 3 veckor redan gått sedan förra inlägget. Tiden bara springer iväg när man har roligt... 
Sedan senaste inlägget så har vi rest klar i Vietnam och tagit oss över till Laos. 
Tänkte börja med att berätta mer om vad vi gjorde i Vietnam. Efter HCMC åkte vi vidare till Hoi an en mysig liten stad med en old town som stadskärna. Efter det åkte vi vidare till Hué som är en gammal kejsarstad där vi besökte det gamla kejsliga palatset. Dock fanns det inte jättemycket kvar då många byggnader blev förstörda i kriget. Sista stoppet i Vietnam var huvudstaden Hanoi. Ingen stad som imponerade på oss utan det bästa var att åka ut till Halong Bay som ligger ca 4 timmar mot kusten. Där bodde vi på en båt en natt och seglade runt i den naturliga botaniska trädgården. 
Sedan var det ju dax att åka 24 timmarsbussen till Vientiane som är Laos huvudstad. Det var inte en så farlig resa som man har läst om då den ibland kallas för the nightmare busride. Det enda var att busschaufförErna inte kunde ett ord engelska och det var nästan bara västerländskar på bussen, hade dock tur att en tjej från Vietnam var med så hon kunde prata med dom. 
Väl framme i Vientiane tog vi bara första bästa gesthouse för att få sova lite. 
2 dagar senare var delbara att sätta sig på en buss igen för att åka vidare till Luang Prabang där vi är nu. 
Här har vi varit och kollat på ett av det finaste vattenfallen i bådas tycke. Det är en riktigt mysig stad som ligger viD Mekongfloden. Dock kryllar det av asiater här pga det kinesiska nyåret och tror att det har gjort att priserna har stigit för det är ganska dyrt här. 
Om några dagar åker vi vidare till Huayxai där vi ska göra lite djungeläventyr.